Welk slot past bij mij?

Access-control-these-possibilities-exist-1536x1024

Er zijn zoveel keuzemogelijkheden rond deursloten dat u waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Dit blog artikel gaat in op een aantal vaak overwogen opties.

Welk slot werkt voor u?

Allereerst moet u voor uzelf bepalen wat u functioneel wilt bereiken. Wilt u maximaal comfort en veiligheid en dus geen batterij wisselingen en altijd de deuren in het slot wanneer deze dichtvallen? Wilt u een slot dat ook bruikbaar is wanneer de stroom uitvalt? Of zijn uw wensen vervult wanneer u op afstand sloten open en dicht kunt doen of vrijgeven voor handmatig open en dicht doen?

NFC Code Touch in Wit en Antraciet verkrijgbaar

De bovenstaande NFC Code Touch is te gebruiken met NFC-ondersteunde telefoons, tags, druppels en codesloten.

De code touch bevat verder een belknop. U kunt de code touch ook uitbreiden met de Intercom. Deze zorgt dat u altijd uw bezoek in beeld heeft zodra deze aan belt.

Motorsloten

Het motorslot is een mechanisch maar dom vernuft. Het slot wordt slim gestuurd door de Smart Home integratie van Flair Wonen. Dit slot zorgt, afhankelijk van de versie die u kiest voor een SKG** of SKG*** beveiliging én tegelijk voor een naadloze bediening met Loxone.

De woning betreden

U kunt toegang verkrijgen met een ouderwetse sleutel of door gebruik te maken van het keycode paneel. Dit paneel ondersteund toegang met codes of met een tag, druppel of NFC-ondersteunde telefoon. Het voordeel van codes en NFC tags en druppels is dat u deze eenvoudig kunt vervangen zonder dat de toegang tot uw Smart Home wordt verzwakt. Bij een sleutel die zoek raakt is het altijd weer de vraag waar deze gebleven is. U zult dan alle cilinders van de woning moeten vervangen om zeker te zijn dat alleen legitieme sleutelhouders toegang tot uw Smart Home hebben en houden.

De woning verlaten

U kunt de woning verlaten door gewoonweg de deurkruk te gebruiken. U hoeft daarvoor niet eerst de deur van het slot te halen. Op het moment dat u als laatste bewoner de woning verlaat klikt u 3 maal op de schakelaar aan de binnenzijde bij de deur. De woning gaat nu op vertraagd alarm. U sluit rustig uw deur en alle lampen gaan uit, de muziek stopt met spelen en uw woning gaat is modus “afwezig”. Wanneer de avond zijn intrede doet gaat de woning aanwezigheid simuleren met verlichting.

AAL – Zorgwonen

Voor de meest veeleisende gebruiker bieden we een motorslot met SKG*** met paniekfunctie in combinatie met een automatische deurdranger zodat ook toegang tot en vertrek uit uw Smart Home met een rolstoel eenvoudig wordt. Uiteraard is de deur ook gewoon handmatig te bedienen.

Slimme batterij sloten

Batterij gevoede slimme sloten zijn er in vele soorten en maten. Wij implementeren ieder door u gewenst slot gebaseerd op de mogelijkheden die dat slot biedt. Daarom is een slim slot ook gewoon een goede optie.

Slimme sloten werken doorgaans met een eigen App. Integraties met andere gebouw functies zoals het alarm zijn soms voorzien door een interne centrale maar ook vaak gebaseerd op Internet technologie.

Flair Wonen realiseert uw Smart Home met technologie die gebouw gebonden maar niet Internet afhankelijk is. Dat maakt het een volwaardig systeem dat u kunt zien als de meterkast in uw woning. Ook deze is onlosmakelijk verbonden met uw woning maar vereist geen externe aansluiting op Internet.

De allerbeste keuze

Hoewel een motorslot vaak wel iets duurder is, scheelt dit doorgaans niet meer dan 200 euro per slot. Ja natuurlijk heeft u wat meer kosten aan de initiele installatie omdat er bedrading moet worden aangelegd maar daarvoor krijgt u een zeer robuuste en altijd werkende oplossing terug die niet afhankelijk is van aparte Apps, updates en batterijen.

Beide kunnen ingepast worden in uw Smart Home

In ons demohuis demonstreren wij u diverse sloten waaronder Abus WappLox batterij sloten, 3-punts motorsloten en 1-punts motorsloten. Kom het eens zelf zien en proberen zodat u weet wat bij u past en realiseerbaar is.

Marc Collet
Marc Collet

Als adviseur bij Flair Wonen wil ik altijd het beste voor de klant. Wij verkopen geen spulletjes uit het magazijn. Wij ontdekken en ontwerpen nieuwe functionele mogelijkheden door te luisteren naar de wensen van de klant en door op de hoogte te zijn van de mogelijkheden in de markt.

Scroll naar boven