Bedrijven

Ook Wellness resorts, Bed & Breakfasts, hotels, restaurants, (sport)scholen, en andere gebouwen zijn gebaat bij automatisering. Flair Wonen helpt u graag verder conform de utilities normen.

Commerciële automatisering

Voor bedrijven en verenigingen

Automatisering van technieken komt in bedrijfsgebouwen wellicht nog sterker naar voren dan in woningen. Zeker vanuit het BENG energie dossier liggen er flinke kansen. Een slimme sturing van verlichting, klimaat, toegangscontrole, zonwering en nog veel meer kan zorgen voor meer comfort, veiligheid en een lager energieverbruik.

Enkele mogelijkheden

Toegangscontrole

Bepaal wie toegang heeft tot een bepaalde ruimte en op welke tijden en dagen. Dankzij de statistieken weet u wie er aanwezig was en hoe lang.

Slimme Verlichting

Slimme verlichting maakt een werkplek aangenamer. Bovendien bespaar je geld doordat het licht in lege kamers automatisch uitgaat.

Lagere stookkosten

Onze slimme thermostaat in combinatie met automatische zonwering én slim stoken op basis van aanwezigheid, zorgt voor een verlaging van de verwarmingskosten.

Beveiliging

Beveilig uw bedrijfspand met geavanceerde aanwezigheidsmelders, raamcontacten, alarmsirenes en meer om uw pand optimaal te beveiligen. Wij hebben een integraal partnerschap met Securitas voor perfecte opvolging en maatwerk beveiligingsdiensten gekoppeld met onze alarmeringsketens.

Brand -en water alarm

Sensoren monitoren het gebouw continu en waarschuwen direct in geval van brand of lekkage. Eventueel kunnen automatisch waterafsluiters of sprinkler installaties worden aangestuurd.

Statistieken

Op praktisch alle sturingen en waarden kan statistiek worden aangemaakt. Deze is op diverse manieren te ontsluiten naar uw App, e-mail of extern systeem voor centrale dashboarding en management mogelijkheden.

Enkele toepassingen

Uw school

Schone lucht voor gezond onderwijs

In scholen en andere onderwijsinstellingen biedt een slimme automatisering van het gebouw betere prestaties aan docenten, leerlingen en studenten door passende verlichting te verzorgen gecombineerd met schone frisse lucht en een goede temperatuur om geconcentreerd te werken. Door per ruimte te verslimmen kan er flink bespaard worden op energiekosten.

Onderhoud van de toiletten kan gekoppeld worden aan het gebruik zodat ook hier meer optimalisatie van het beheer en de kosten kan plaatsvinden. En wellicht is toegang tot bepaalde ruimten op gezette tijden iets dat nodig is om uw onderwijsinstelling toegankelijk te houden maar tegelijk ook veiligheid te bieden tegen onbevoegden.

Uw horeca

Van hotel tot foodtruck!

Zowel hotels, welness centra, bed & breakfasts, restaurants, café’s en zelfs foodtrucks hebben baat bij het verslimmen van de voorzieningen. Met de Flair Wonen automatisering verhogen we het comfort tot ongekende hoogte voor luxe kamers en verlagen we de energiekosten wanneer de voorzieningen niet in gebruik zijn. Tevens kunnen we een contactloze check-in en check-out ondersteunen alsmede implementatie van polsband gebaseerde toegang tot voorzieningen waar de klant bij vertrek voor kan betalen.

Uw kantoor

Altijd aangenaam samenwerken

Samen werken en samenwerken krijgen sinds COVID-19 compleet nieuwe normen mee. Zo veranderd bij menig bedrijf de visie op gebouwmanagement en bezetting doordat men erachter komt dat thuis werken veelal prima kan. Het beleid wordt aangescherpt tot bijvoorbeeld “minimaal 2 dagen per week op kantoor”. Dat heeft consequenties voor de gebouwbezetting en het flexibiliseren van werkplekken. Onze smart oplossingen voor gebouwen past perfect in deze use cases en helpen bij het verder optimaliseren van het activeren en gebruiken van gebouwdelen ipv op iedere verdieping 1 of 2 werkers en dus het hele gebouw vol operationeel energie verbruikend.

Uw winkel

Continu de juiste verlichting

Goede verlichting is essentieel in een winkel om producten goed uit te lichten. Daarnaast is toegang tot personeelsingangen en binnendeuren nodig om ongenode gasten tegen te gaan. Verder is implementatie van paniek functies en alarmketens standaard bij ons. Wij werken samen met Securitas aan een naadloze integratie voor tal van standaard en maatwerk beveiligingsdiensten die Securitas aanbiedt in combinatie met de sensor-gebaseerde alarmeringsketens van Flair Wonen.

Kom het zelf ervaren in onze demo woning!

Vrijblijvend beleven, vragen stellen en beeld vormen. Welkom!
BELEEF HET!
Scroll naar boven