Hoe hoog monteert u een slimme deurbel?

PH_universeller-einsatz-nfc-code-touch-1
Een slimme deurbel is een hele functionele toevoeging ten opzichte van de domme deurbel. Met de slimme deurbel kunt u communiceren met uw bezoeker en foto's vastleggen van uw bezoek. Maar hoe hoog moet u deze nu precies monteren?

De ideale hoogte om uw slimme deurbel en toegangspaneel te monteren

Een slimme deurbel of intercom wordt vaak iets hoger opgehangen dan de traditionele bel. Een traditionele bel wordt tussen 1.3mtr en 1.4mtr opgehangen. Een slimme deurbel al snel tussen 1.6mtr en 1.7mtr. Dit heeft enerzijds te maken met een camera die u graag op ooghoogte wilt van de bezoeker maar ook ivm een code paneel waarop u op ooghoogte de cijfers van wilt intoetsen om toegang te krijgen tot uw woning.

Rolstoelgebruikers en bezoek

Om ook uw rolstoel bezoeker goed in het oog te hebben en de gelegenheid te geven om aan te bellen stellen we voor om de bel te allen tijde goed bereikbaar te houden. In het geval van rolstoeltoegang kunt u denken aan drempelloze brede toegang tot een deur met weinig afloop voor de deur.

Bekabeld of draadloos?

Er zijn draadloze slimme bellen die op een accu of batterij werken. Met een draadloze bel heeft u initieel iets meer flexibiliteit waar u deze wilt ophangen maar vaak is er al een gaatje met draadje in de muur. Een idee is om daar een huisnummerplaatje te hangen als dit niet de juiste hoogte is en vervolgens uw draadloze deurbel dan te plaatsen waar het het beste past voor uw gebruikers en verwachtte bezoek.

Camerahoeken

Let bij de aanschaf van een slimme deurbel ook goed op de hoek waarin de camera werkt. Een groothoek met dus veel beeld links, rechts onder en boven is ideaal om zodoende met een standaard positie op 1.65mtr toch ook afdoende rolstoelgebruikers en kleinere personen in beeld te krijgen.

Stroomtoevoer

Voor de meeste slimme deurbellen geldt dat deze voor de voeding aangesloten kunnen worden op de bestaande voeding van de deurbel en anders kunt u deze voeden via een adapter. Volg daarbij de specificaties van de door u aangekochte deurbel. In het geval van een Loxone Intercom en/of NFC Touch wordt de deurbel gevoed door Power over Ethernet of via de Tree kabel. Kijk ook hier naar de specificaties van het product of neem contact op met Flair Wonen voor ondersteuning.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van een echt slim huis dat werkt voor iedereen van jong tot oud en van technisch tot totaal niet technisch persoon? Flair Wonen oplossingen zijn te allen tijde gebruiksvriendelijk en vereisen geen technisch inzicht voor gebruik.

De Loxone Intercom als slimme videodeurbel

Loxone biedt met de Intercom een elegante oplossing die goed samen gaat met bijvoorbeeld de NFC Touch voor deurtoegang via NFC Tag of toegangscode.

De Intercom biedt de volgende functies:
– Moderne HD-camera met 120 graden groothoeklens
– Hoogwaardige microfoon
– Onzichtbare luidspreker zodat u met uw bezoek kunt spreken waar u ook bent
– Geintegreerde proximity sensor voor het detecteren van beweging voor uw deur
– Edel oppervlak van echt glas
– Duurzame materialen en verlichte belknop tijdens schemering en nacht
– Beschikbaar in wit en antraciet inclusief bijpassende frames samen met de NFC Touch
– Spatwaterdicht met beschermingsklasse IP34

Te automatiseren functies

U kunt de Intercom combineren met geautomatiseerde deursloten. Zo kunt u bijvoorbeeld uw verwachtte bezoek binnen laten terwijl u nog onderweg bent. Of u gebruikt deze functie voor een postbezorgingsportaal voor aan uw perceel. De mogelijkheden zijn enkel begrenst door uw functionele wensen.

Marc Collet
Marc Collet

Als adviseur bij Flair Wonen wil ik altijd het beste voor de klant. Wij verkopen geen spulletjes uit het magazijn. Wij ontdekken en ontwerpen nieuwe functionele mogelijkheden door te luisteren naar de wensen van de klant en door op de hoogte te zijn van de mogelijkheden in de markt.

Scroll naar boven